Lunteren: Bromfietser (18) overleden bij treinongeval


11/06/2017 Een 18-jarige bromfietser uit Lunteren is in de nacht van zaterdag op zondag verongelukt op een spoorwegovergang aan de Ruitenbeekweg in diezelfde plaats. Een man die de jongen probeerde te redden, raakte gewond.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De politie vermoedt dat de jongen als gevolg van een eenzijdig ongeval op het spoor terecht is gekomen.

Reddingspoging
De 58-jarige man uit Wekerom raakte lichtgewond bij de reddingspoging. De man vertelde dat hij rond 01.00 uur in zijn auto aan was komen rijden en een bromfiets zag liggen. De bestuurder van de bromfiets lag op het spoor.

"De automobilist heeft vervolgens geprobeerd de jongen van het spoor te halen. Daarbij werd hij verrast door een aankomende trein, en werd daarbij zelf geraakt. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht", aldus de politie.

De trein heeft een noodstop gemaakt. De passagiers uit de trein zijn met bussen verder vervoerd.

=====
Politie.nl schreef: Jongen (18) komt om op spoorwegovergang

Afgelopen nacht is een 18-jarige jongen uit Lunteren verongelukt op een spoorwegovergang aan de Ruitenbeekweg zijn woonplaats. Een man die de jongen van het spoor wilde halen raakte gewond.

Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op het spoor. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze een 58-jarige man uit Wekerom die lichtgewond was geraakt. De man vertelde dat hij in zijn auto aan was komen rijden en een bromfiets zag liggen. De bestuurder van de bromfiets lag op het spoor.

De automobilist heeft vervolgens geprobeerd de jongen van het spoor te halen. Daarbij werd hij verrast door een aankomende trein, en werd daarbij zelf geraakt. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten van de dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) hebben ter plaatse onderzoek gedaan, uit dit onderzoek moet blijken wat er precies is voorgevallen. Op basis van de eerste bevindingen denkt de politie dat er sprake is van een eenzijdig ongeval waardoor de jongen op het spoor terecht is gekomen.

De trein heeft een noodstop gemaakt. De passagiers uit de trein zijn met bussen verder vervoerd.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/11/02-lunteren-jongen-18-komt-om-op-spoorwegovergang.html
=====

Zie ook:
http://www.gelderlander.nl/ede/william-18-overleed-op-het-spoor-hij-zou-maandag-zijn-eerste-rijles-hebben~a8f0f7ac/

Link naar video:
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2136280/Bromfietser-komt-om-op-spoorwegovergang-man-probeert-hem-vergeefs-te-redden

Link naar foto's:
https://images2.persgroep.net/rcs/zym51UtsLKbF5xvtzkTi_HhipGM/diocontent/107281351/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

http://images0.tcdn.nl/binnenland/article28360295.ece/BINARY/q/1Schermafbeelding+2017-06-11+om+09.22.38

 
 
Bron:  de Gelderlander