EchT: Meisje van 15 komt om door auto-ongeval in Limburg (Update)


Door een verkeersongeval in het Limburgse Echt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een meisje van vijftien uit Maasbracht om het leven gekomen. Een veertienjarig meisje uit Echt liep bij het ongeluk ernstige verwondingen op.

De twee meisjes zaten in een auto die werd bestuurd door een 29-jarige man uit Echt.

Het vijftienjarige slachtoffer zat op de achterbank toen het voertuig op de Breulderweg door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen een boom botste.

Volgens de politie had de bestuurder niet gedronken. Hij is na het ongeval voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Samen met nog een vijftienjarig meisje uit Echt, dat ook in de auto zat.

=====
Politie.nl schreef: Dodelijk slachtoffer bij ernstig eenzijdig verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Breulderweg in Echt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 15-jarig meisje uit Maasbracht om het leven gekomen. Een 14-jarig meisje uit Echt raakte ernstig gewond.

Rond 00,30 uur raakte de auto, die bestuurd werd door een 29-jarige man uit Echt, van de weg en botste tegen een boom. Het 15-jarig meisje, dat op de achterbank zat, overleed op de plek waar het ongeval gebeurde aan haar verwondingen. Naast haar zat een 14-jarig meisje uit Echt dat met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Maastricht is gebracht. Naast de bestuurder zat een eveneens 15-jarig meisje uit Echt. Zij is net als de bestuurder per ambulance naar het ziekenhuis in Geleen gebracht. Ze zijn beide ter observatie opgenomen.

De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. Er is geen sprake van alcoholgebruik door de bestuurder. Op dit moment is nog onduidelijk waardoor de auto van de weg raakte. Nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/10/10-dodelijk-slachtoffer-bij-ernstig-eenzijdig-verkeersongeval-%E2%80%93aanvullend-bericht.html
=====

=====UPDATE
De Limburger schrijft: Dodelijk ongeval Echt: man (29) niet bestuurder, maar 15-jarig zusje

Niet een 29-jarige man uit Echt, maar zijn 15-jarige zusje bestuurde de auto die in maart op de Breulderweg in Echt tegen een boom botste. Dat blijkt uit het onderzoek naar het dodelijk ongeluk dat de politie na ruim een half jaar heeft afgerond.
Bij het ongeval kwam een 15-jarig meisje uit Maasbracht om het leven. Een meisje van veertien raakte ernstig gewond. De broer nam meteen na het ongeval de schuld op zich door te verklaren dat hij reed en niet zijn zusje. Tijdens het onderzoek doken filmpjes op waaruit bleek dat het meisje achter het stuur zat en niet haar broer. Een van de filmpjes is gemaakt enkele seconden voordat de auto tegen de boom botste.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie gaat het 15-jarige meisje vervolgen voor het veroorzaken van een ongeval met dood en letsel tot gevolg. Ook haar broer moet voor de rechter verschijnen voor het medeplegen van het ongeval.

Bron: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20181001_00075214/bizarre-wending-dodelijk-ongeval-echt
=====

Link naar video:
https://www.ad.nl/binnenland/meisje-van-15-komt-om-door-auto-ongeval-in-limburg~a29fa301/

Link naar foto's:
https://images1.persgroep.net/rcs/T5Ouj15-ND5SC4X_oKuxQ2_s5Og/diocontent/120219139/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.1limburg.nl/sites/default/files/public/styles/media-paragraph/public/dodelijk_ongeval_echt.jpg?itok=A0yA02v2Bron:  Algemeen Dagblad


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram