A58 - Moergestel: Man (60) uit Eindhoven omgekomen bij ongeluk (Update)


Bij het ongeluk maandagochtend vroeg op de A58 is een man van 60 uit Eindhoven om het leven gekomen, zo meldt de politie. Een man van 55, ook uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Het gaat om de bestuurders van de twee auto's die bij het ongeluk betrokken waren. Het ongeluk gebeurde rond vijf uur op de A58 vanuit Eindhoven, bij Moergestel. De weg vanuit Eindhoven richting Tilburg was lange tijd dicht. Rond kwart over elf was de weg weer vrij.

Op de weg zijn enkele grote stenen gevonden. Mogelijk is een van de auto's of zijn beide auto's hierop gereden. Ook kan het volgens een woordvoerder van de politie zo zijn dat de automobilisten hebben geprobeerd de stenen te ontwijken waardoor het ongeluk gebeurde.

De stenen zijn wellicht van een vrachtwagen of aanhanger gevallen, zo laat de politie weten. "Het kan alle kanten op", antwoordt een woordvoerder maandagochtend op de vraag of de stenen er ook kunnen zijn neergelegd. Op basis van sporenonderzoek heeft de politie inmiddels een soort reconstructie kunnen maken van wat er is gebeurd.

In de buurt heeft de politie geen aanhanger of vrachtwagen gevonden die lading is verloren. Ook heeft zich nog geen chauffeur gemeld. De politie is dan ook op zoek naar de bestuurder van een auto die maandagmorgen mogelijk stenen is verloren.

Het onderzoek naar het ongeluk was rond half negen klaar. Maar de weg bleef toen nog dicht omdat er nog opruim- en reinigingswerkzaamheden nodig waren.

Wie je vanuit Eindhoven naar Tilburg of Breda wilde, moest omrijden via Den Bosch over de A2 en A65. Maar ook op die route kwam je maandagochtend in een behoorlijke file tussen Best-West en Vught terecht. De VerkeersInformatieDienst sprak door verschillende ongelukken dan ook van een erg drukke ochtendspits in het zuiden van het land.

Ook automobilisten in de andere richting van Breda naar Eindhoven moesten maandagochtend rekening houden met een halfuur vertraging. Er was een kijkersfile ontstaan tussen Tilburg en Oirschot.

Verkeer dat achter het ongeluk en de afrit stond ingesloten, mocht rond halfzeven over de rechterrijstrook voorbij het ongeluk rijden.

=====UPDATE
Omroep Brabant schrijft: Vrachtwagenchauffeur meldt zich na dodelijk stenenongeluk op A58 bij Moergestel

Een vrachtwagenchauffeur heeft zich gemeld bij de politie in verband met het dodelijke stenenongeluk op de A58 bij Moergestel. Hij is vrijdagmiddag gehoord.

Bij het ongeluk maandagochtend op de A58 is een man van 60 uit Eindhoven om het leven gekomen. Een man van 55, ook uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Het gebeurde rond vijf uur.

Stenen
Waarschijnlijk is een vrachtwagen die stenen vervoerde bij het ongeluk van de weg geraakt en in de berm terechtgekomen. Bij het terugsturen zijn vervolgens stenen op de weg beland. De automobilist die bij het ongeluk overleed, heeft de stenen waarschijnlijk proberen te ontwijken.

De politie riep de bestuurder van de vrachtwagen meerdere malen op om zich te melden. De verdachte is gehoord en daarna weer vrijgelaten. Hij wordt wel gezien als verdachte. Onderzocht wordt in hoeverre hij betrokken is.

Over de identiteit van de bestuurder wil de politie niets kwijt. "We zijn ontzettend blij dat deze verdachte zich gemeld heeft. We kunnen nu echt grote stappen gaan maken in het onderzoek", vertelt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/2769931333/Vrachtwagenchauffeur+meldt+zich+na+dodelijk+stenenongeluk+op+A58+bij+Moergestel.aspx
=====

Link naar video's:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2767751273/Man+(60)+uit+Eindhoven+omgekomen+bij+ongeluk+A58,+weg+richting+Tilburg+weer+vrij.aspx

Link naar foto's:
http://imgb.igcdn.nl/8add1d6e08ca49208eeca24b88bea7d6/opener/Foto_Toby_de_Kort.jpg

http://imgb.igcdn.nl/6a80339895474908bc3e3703c2a769cb/opener/Foto_Toby_de_Kort.jpg

http://imgb.igcdn.nl/4ff7a3cd926744159ba5b00ee94e2ac6/opener/Foto_Toby_de_Kort.jpg

https://images1.persgroep.net/rcs/blHpSpWG-5up6L2aqmQXRwCDwKM/diocontent/121594727/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9Bron:  Omroep Brabant


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram