Flitser A1: dik 10.000 boetes2078x

Snelheidscontroles bij wegwerk op de A1 ter hoogte van Baarn, richting Amsterdam, hebben in drie weken tijd ruim 10.000 bekeuringen opgeleverd. Dat meldt politiewoordvoerder Ed Kraszewski desgevraagd.

De hiervoor ingeschakelde buitengewone opsporingsambtenaar (boa) stond er woensdagochtend voor de zeventiende keer. Met de controles werd begonnen kort na de invoering van drie tijdelijke rijbanen tussen Bunschoten en Baarn. Het maximum is er 90 kilometer per uur, 40 kilometer minder dan normaal.

Enorm wennen, merkt de politie. De eerste tijd reed bijna een op de vier bestuurders er te hard. Kraszewski: "Een gigantisch hoog overtredingspercentage van 23 procent. Dat is flink gezakt tot 7 procent. Het leidt dus wel ergens toe."

De politie controleert op verzoek van het Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat. "Het gaat om de veiligheid van de mensen die aan de weg werken. En om die van de weggebruikers zelf natuurlijk", zegt Kraszewski. Aanvankelijk varieerde de plek waar de boa zijn apparatuur neerzette enigszins. Inmiddels is er een min of meer vaste plek voor de snelheidscamera: verdekt opgesteld achter het einde van de vangrail bij de uitrit van het bouwterrein van de wegwerkers.

Vaak is het donkergrijze busje met getinte ruiten goed verstopt. Kraszewski: "Soms ook niet. Dat is tactiek. Er staat ook een lichtkrant van Rijkswaterstaat die waarschuwt voor de controles. Die staat bewust niet altijd aan als wij er zijn."

Bij de verbreding van de A27 ter hoogte van Hilversum controleert de politie al veel langer. "Minder als we merken dat er minder vaak te hard wordt gereden. Trekt het weer aan, dan staan we er vaker."

Bron:  De Gooi- en Eemlander

Melder: MarcoV

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram