Eerste flitspalen in Deventer gaan volgende week aan1389x

De halverwege mei geplaatste flitspalen op de kruising van Amstellaan - Hanzeweg-Snipperlingsdijk in Deventer - de eerste in de stad - gaan begin volgende week ook echt flitsen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De afgelopen weken werden ze nog getest. Wie toen - mogelijk ongemerkt- is geflitst, krijgt dus geen boete. De flitspalen controleren zowel op maximumsnelheid (max 50 km/u) en op het rijden door rood licht. Het OM besloot de flitspalen te plaatsen, nadat zowel gemeente als politie aangaven dat de kruising onveilig is.

Gedrag
Volgens het OM moeten de flitspalen het verkeersgedrag verbeteren en daarmee de veiligheid. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of dat is gelukt. Dan bepaalt het Openbaar Ministerie of de flitspalen blijven staan, in overleg met de politie en gemeente.

De flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Bestuurders die straks door rood rijden Ă©n te hard rijden, kunnen volgens het OM een dubbele boete verwachten.

Noodzaak
Met de plaatsing van de verkeerscamera’s komt een einde aan een lange periode zonder flitspalen in Deventer. Gemeentelijk woordvoerder Maarten-Jan Stuurman geef eerder al aan de Stentor aan dat de noodzaak voor dat soort apparaten er in het verleden voor de gemeente nooit was.


Bron:  de Stentor

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram